Torta Rendelés

szülinapi torta

Szülinapi torták:

Torta Rendelés

Erre a napra mindenki izgatottan készül. Az ünnepelt azért, mert nem tudja milyen meglepetések várják a családtag vagy barát azért, mert izgul, hogy amt kitalált tetszeni fog e az ünnepeltnek. A készülődés nem egyszerű feladat. Átgondolni az ajándékot, megszervezni az ünnepséget, meghívni a vendégeket. Gondoskodni a vendéglátásról. És itt jön a képbe, hogy egy szülinapról nem hiányozhat a szülinapi torta.

De vajon milyen ízű és milyen dizájnú legyen?

Gyümölcsös vagy csokoládés mousse torta vagy mascarponés torta, burkolt vagy pucér torta? Először is számoljuk össze hány főt hívtunk az ünnepi buliba. Ezután már elkezdhetünk tervezni, hogy szimpla vagy emeletes torta legyen. Jöhet az íz kiválasztása, az ünnepelt kedvenc ízei közül válasszuk ki milyen legyen a torta.

Már csak a díszítés van hátra.

Egy egyszerű, letisztult torta is varázslatosan nézhet ki, de ha kicsivel több díszítőelemet szeretnénk, akár élővirágos vagy macaronnal díszített torta is gyönyörűen fog mutatni az ünnepi asztalon. A szülinapi tortát otthon is elkészíthetjük, de ha már nincs időnk evvel foglalkozni vagy nem vagyunk biztosak benne, hogy a végeredmény olyan lesz, amilyet szeretnénk, akkor érdemes megrendelni egy tortaműhelyből a megálmodott szülinapi tortát.

Ha nem tudjuk kiválasztani, milyen is legyen a torta, kérhetünk segítséget és akár a együtt is megtervezhetjük a tortaműhelyben.

Szülinapi Torta Rendelés

 

szülinapi torta
szülinapi torta

Esküvői torták

Életünk egyik legfontosabb napja, amikor összeházasodunk valakivel és életünket hivatalosan is összekötjük valaki mással. Sokféleképpen lehet ezt a nagy napot megünnepelni. Sokan kicsike családias hangulatú esküvőt szerveznek, de vannak olyanok is akik világgá szeretnék kürtölni ezt a nagy napot és ennek fényében több száz fős lagzit szerveznek. Mindegyik variáció között van egy közös pont méghozzá az esküvői torta. Az esküvői torta elengedhetetlen része a ceremóniának.

Lehet kicsi vagy nagy esküvői torta a lényeg, hogy harmonizáljon az esküvőnk hangulatával.

Aki visszafogottabb esküvőt tervez, azoknak az egyszerű nem túl kirívó díszítési torták között tud válogatni. Egy egyszerűen vajkrémmel burkolt torta egy leheletnyi élővirággal megdíszítve. A nagy pompát kedvelők kedvence a fondanttal burkolt torta, melyen milliónyi díszítő elemet lehet elhelyezni.

Esküvői Torta Rendelés

Esküvői Torta Rendelés
Esküvői Torta Rendelés

Alkalmi torták

Ha nincs ötleted, hogy mit vigyél ajándékba, vagy csak unod már a sok kis csecsebecsét, akkor jó választás lesz, ha egy alkalomhoz illő tortát vásárolsz. Legyen szó bármilyen ünnepségről vagy alkalomról mindig nagy sikere van, ha tortát visz valaki ajándékba. A tortával kifejezhetjük köszönetünket akár érzelmeinket is, hogy mennyire kedves számunkra a megajándékozott. Az ízvilágán túl megválaszthatod a dekorációját is figyelembe véve az ünnepelt stílusát. Ha nem ismered annyira, akinek szeretnél tortát ajándékozni biztos választás egy minimál dizájnú torta.

szülinapi torta
szülinapi torta

Babaváró torta:

Minden család életében izgalmas időszak a babavárás. Mindenki a baba nemére kíváncsi, ha kicsit emlékezetesebbé és különlegesebbé szeretnénk tenni a pillanatot, akkor a babaváró buliról nem maradhat ki a babaváró torta.

A babaváró torta lényege, hogy kívülről egy semleges díszítésű torta, melyről nem lehet megmondani, hogy az ünnepelt fiú vagy lány. Találgatni lehet, de az csak a szerencse kérdése, hogy eltalálják e vagy sem. A torta felvágása után egyértelművé válik a bab neme. A krém a piskóta, mind-mind egyértelművé teszi, hogy a kis jövevény fiú vagy lány.

babaváró torta rendelés
babaváró torta rendelés

Névnapi torta:

Névnapra egy kis aprósággal szoktuk megajándékozni szeretteinket, de, ha már unjuk a virágot vagy a kis ajándékokat, akkor jó választás az ünnepeltnek a kedvenc ízvilágának megfelelő torta. Evvel nem foghatunk mellé, egy torta mindig elfogy bármilyen alkalom is legyen.

A tortának nem kell különleges elemeket tartalmazniuk, de ha ragaszkodunk hozzá lehet élővirággal vagy macaronnal is díszíteni.

szülinapi torta
szülinapi torta

 

Torta Rendelés

A torta kiválasztásánál érdemes az előre megadott időpontokon részt vennie egy tortakóstolón, hogy mégis tisztába legyünk a torta nevei mögött rejtőző ízvilággal.

Ha megvan a kiválasztott ízkombináció, amely, ha emeletes tortáról beszélünk emeletenként eltérő lehet, akkor jöhet a dekoráció átgondolása. Először is milyen burkolatot szeretnénk. Ha nem szeretjük az édes fondant ízét érdemes egy krémmel burkolt tortát választani. Itt is megadhatjuk, hogy milyen színvilágot képviseljen a torta és a krémre is számos díszítőelemet lehet feltenni.

Az idei év legtrendibb dekorációja az élővirágos díszítés.

Itt vigyázzunk arra, hogy az élő virág megfelelő helyről legyen beszerezve és ne legyen mérgező.

Az élővirágos díszítés mellett az elsők között szerepel a macaronos díszítés, mely köszönetajándéknak is megfelelő.

A macaron tésztája őrölt mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, melyet különböző ízvilágú csokoládékrémekkel tudunk megtölteni. A macaron külön éke lehet esküvői tortánknak.

 

A szeletszámától függően kérhetünk szimpla vagy emeletes tortát. Ha emeletes tortát választunk érdemes átgondolni. hogy egymásra helyezett tortákat képzelünk el vagy tortaállványra helyezett esküvői tortát szeretnénk. Ne feledkezzünk el az esküvői szertartás és buli helyszínét megkérdezni, hogy milyen lehetőségek vannak a torta tárolására. Elképzelhető, hogy nincs akkora hűtőkapacitásuk, hogy egy állványra helyezett tortát biztonságosan hűtve tudjanak tárolni. Ebben az esetben közös megállapodásra kell törekedni, mert a tortát minden esetben hűtőben kell tárolni.